Coaching Leerkrachten

‘In de horeca geven werknemers het vaakst aan dat ze erg snel moeten werken, in het onderwijs wordt het vaakst heel veel en extra hard gewerkt.’
(Bron: CBS, 2021)

Hoe gaat het met jou?

Door het toenemende lerarentekort en door de steeds complexere maatschappij waarin kinderen veel druk ervaren, is het belangrijk om stevig in je schoenen te staan. Emotioneel wordt het onderwijs als zwaar ervaren: één op de vijf leerkrachten heeft burn-outklachten. Voorkom een burn-out en zorg dat jij met zelfvertrouwen en plezier voor de klas staat: van gelukkig leraren leer je immers de mooiste dingen!

In het onderwijs moet je veel van jezelf geven. Het is dus belangrijk dat jij goed in je vel zit: dat je je eigen talenten en valkuilen kent, dat jij je gekend en gewaardeerd voelt. Zodat je zelfverzekerd en authentiek voor de klas staat en kinderen een veilig en prettig lesklimaat geeft zodat kinderen tot bloei mogen komen. 

Een blije klas

De kinderen in jou w groep hebben stabiliteit en veiligheid nodig. Met een goede sfeer in de klas komen kinderen tot leren en ervaren zij hn schooltijd als een goede tijd. Zij hebben jou hiervoor nodig. Werk jij met plezier en sta jij in je kracht? Om dit vak goed vol te houden kun je kijken waar er voor jou mogelijkheden liggen de dingen anders te doen. Investeer in jezelf en sta open voor groei en verandering.

 

Coaching door wie?

Elisabeth van Seventer kent het onderwijs als haar broekzak: zij heeft jarenlang in het Amsterdamse basisonderwijs gewerkt als leerkracht, directeur, trainer en coach. Elisabeth is initiatiefnemer van 'Jij bent Uniek!' en heeft als missie mensen te laten zien dat zij uniek zijn en veel te geven hebben. Leerkrachten hebben een speciale plek in haar hart en juist déze doelgroep wil zij versterken.

Naast haar ervaring in het onderwijs is zij ook bekend met de andere kant van het onderwijs: als lid van de landelijke klachtencommissie ziet zij ook waar knelpunten liggen tussen ouders en school. 

Verbetertraject

Het is mogelijk dat jij onvoldoende functioneert op voldoende presteert op één van de competenties: Vakinhoudelijk en Didactisch Competent, Organisatorisch Competent, Competent in Samenwerken met collega's, Competent in Samenwerken met de omgeving. In dit geval is jouw werkgever verplicht je een verbetertraject aan te bieden. Dit kan kwetsbaar voelen. Het is dan goed te weten dat coaching vanuit Jij bent Uniek!  jouw persoonlijkheid en kwaliteiten als uitgangspunt heeft, zodat je vanuit je kracht kan werken en je opgebouwd  en niet afgebroken wordt.

'In mijn coaching sta jij, als leerkracht, op de eerste plek: scholen hebben JOU nodig en wij willen jou graag behouden voor het onderwijs. Ik sta graag naast jou in dit traject en help je graag verder in je persoonlijke en professionele groei.' 

 

Neem contact op

Graag vertellen wij je meer over de mogelijkheden. Dit doen wij graag in een persoonlijk (en vrijblijvend) gesprek. Neem contact met ons op en hoor meer over wie wij zijn en hoe wij jou kunnen ondersteunen en welke middelen wij hiervoor inzetten.

We zien er naar  uit jou te leren kennen!