Disc training Individueel

Onze maatschappij vraagt van ons dat we sterk in onze schoenen staan. Door sociale media wordt ons zelfbeeld op de proef gesteld: we lijken omringd te zijn door perfecte mensen. Het is belangrijk dat je gericht blijft op wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Uniek.

Elk mens heeft een bijzondere persoonlijkheid met goede en minder goede kanten, met kwaliteiten en  bijzondere kenmerken. Ken jij je sterke kanten? Door het DISC programma te doorlopen krijg je zelfkennis en een heldere kijk op je functioneren. Zelfkennis is een belangrijke voorwaarde voor leven vanuit zelfvertrouwen. Reflecteer op jezelf en hoe je over komt op anderen zodat je betere (werk)relaties aan kunt gaan. We kijken ook naar andere persoonlijkheidsprofielen: waarin verschillen deze van elkaar en wat heeft dit voor gevolgen? Je krijgt tips om met anderen om te gaan en van 'irritatie' naar 'waardering' te kunnen bewegen.

De training gaat in op de volgende vragen:

Wat kenmerkt jou in je persoonlijkheid?
Wat is jouw manier van werken?
Op welk gebied zou jij jezelf willen bijsturen?
Waar irriteer jij je aan bij anderen en wat irriteert anderen aan jou?
In welke omgeving kom jij het best tot je recht?

 

Hoe ziet een DISC training eruit?
We doen een test waarin je invult hoe jij jezelf ziet als het gaat om gedrag en overtuigingen. Hieruit komt een bepaald type mens met een eigen persoonlijkheid. Hiermee gaan we
aan de slag. We kijken naar de werkzaamheden die passen bij jouw functie en hoe jouw persoonlijkheid van invloed is op jouw communicatie, werkplezier en omgeving.

Er wordt gewerkt met gelicenseerde DISC materialen: je krijgt een werkboek waarin jouw
profiel uitgewerkt wordt.